Monday, 5 May 2008

Jagnjetina - Roasted lamb - Agneau à la broche


On every slope of every mountain of Bosnia and Herzegovina you will see sheep grazing. From them we get fresh sheep cheese (think feta style), the best being from Travnik, woolen socks, carpets and meat!
Roasted lamb is at its best in spring time when lambs are still young and tender. We like to have it at the restaurant ˝Plava Voda˝ in Jablanica where it is slowly roasted. You get to choose the part you want to eat and some cooked potatoes to go with it.
In Sarajevo, the best roasted lamb can be found at the restaurant ˝Kod Kibe˝ (Vrbanusa 164 Tel: 033/ 441 936). You need to call ahead to have them prepare it for you.

Il serait impossible de décrire le paysage de Bosnie et Herzégovine sans y inclure les moutons qui sont partout. Ils fournissent le lait pour le fromage, un cousin de la féta, le meilleur étant de Travnik, la laine pour les chaussettes, les tapis et bien sur la viande! L'agneau à la broche est le meilleur au printemps quand les agneaux sont encore jeunes et tendres. Nous aimons le manger a Jablanica au restaurant ˝Plava Voda˝. Vous pouvez préciser le morceau que vous préférez et le déguster avec des pommes de terre cuites sous les cendres.
A Sarajevo, le meillleur agneau
à la broche est au restaurant ˝Kod Kibe˝(Vrbanusa 164 Tel: 033/ 441 936) . Il faut le demander quand vous réservez pour qu'ils vous le préparent.

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